ŠKORPIJON

... z vami že 30 let...

TAEKWON-DO KLUB

V omenjeni program so iz tekmovalnega programa selekcionirani določeni tekmovalci, starejši od 12 let, ki dosegajo vidnejše dosežke na mednarodnem nivoju.

 

Taekwon-do klub Škorpijon je v svoji zgodovini vzgojil nekaj izjemnih taekwondoistov, ki so se udeležili Evropskih in Svetovnih prvenstev in se vpisali v slovensko zgodovino taekwon-doja. Tradicijo nadaljujemo tudi danes. Naši tekmovalci na državnih in mednarodnih prvenstvih osvajajo najvišja mesta, najboljši med njimi pa so člani državne taekwon-do reprezentance Slovenije in se udeležujejo tekmovanj na evropski in svetovni ravni. Za uvrstitev v slovensko reprezentanco pa je potreben vrhunski trening, ki terja od tekmovalca popolno predanost športu in izjemno motiviranost ter samodisciplino.

 

Treningi v programu perspektivnega in vrhunskega športa so usmerjeni k doseganju vrhunskih rezultatov in potekajo  4- do 6-krat tedensko (do 2-krat dnevno) v trajanju do 120 minut, poleg redne vadbe pa se tekmovalci udeležujejo tudi tekmovanj doma in v tujini. Med počitnicami so zanje organizirani dodatni treningi, prav tako pa so zanje organizirana tudi letovanja in dodatne družabne prireditve.

Poleg rednih treningov se tekmovalci v tem programu redno udeležujejo skupnih reprezentančnih priprav, prav tako pa odhajajo na največja svetovna tekmovanja po celem svetu.

 

Vrhunski trening zahteva od tekmovalcev velike napore in odrekanja, vendar pa nudi edinstvena doživetja in pomembne življenjske izkušnje, ki zaznamujejo tekmovalca za celo življenje.

PERSPEKTIVNI ŠPORT