ŠKORPIJON

... z vami že 30 let...

TAEKWON-DO KLUB

TAEKWON-DO REKREACIJA

Vadba taekwon-doja je zabavna in zanimiva, kjer lahko občutimo svoj napredek, z vsakim novim treningom se tudi naučimo vedno nekaj novega. Poleg tega se na treningih ponuja odlična priložnost za širjenje socialne mreže.

 

Taekwon-do rekreacija je program v katerega se lahko vključijo vsi vadeči, ki se ne želijo ukvarjati s tekmovalnim športom. Vadba je namenjena izključno rekreaciji, prilagojena pa je sposobnostim vadečih. Program je primeren tudi za vse tiste, ki se še nikoli niso ukvarjali s takšnim športom, prav tako pa tudi tistim, ki so zaključili s kakšno športno aktivnostjo in si želijo še nov, dodatni izziv v življenju. Vadba taekwon-doja je lahko odlično sredstvo za odpravo stresa oziroma spopadanju z njim. Ne nazadnje je primeren za vse tiste, ki opravljajo fizično, intelektualno, odgovorno delo, skratka za vse.

 

Trening je vedno sestavljen iz vaj za ogrevanje in raztegovanje telesa, vadbe različnih taekwon-do tehnik (osnovnih blokad, udarcev, borilnih tehnik, form in samoobrambe) ter kondicijskih tehnik.

Vadba se izvaja 3-krat tedensko po 90 minut, zahtevnost pa se postopoma zvišuje tekom sezone. Sestavni del programa so poleg redne vadbe tudi različne družabne in druge športne aktivnosti.

 

Posamezniki, ki se želijo vključiti v program, lahko pridejo na prvi trening poskusiti z vadbo, v program pa se lahko vključijo kadarkoli med letom. Na prvi trening naj s seboj prinesejo:

  • spodnji del trenirke in majico s kratkimi rokavi
  • pijačo (najbolje vodo ali izotonični napitek).

 

Skratka, ukvarjanje s taekwon-dojem ima to prednost, da se lahko z njim ukvarjamo vse svoje življenje. Ohranjanje in izboljševanje psihofizičnih lastnosti in sposobnosti ter s tem ohranjanje zdravja, je prvotnega pomena in pridobi s starostjo še večji pomen.