ŠKORPIJON

... z vami že 30 let...

TAEKWON-DO KLUB

Program začetnega tečaja je namenjen starejšim od 10. leta, primeren pa je tako za fante kot tudi za dekleta. V tem programu začetnike postopoma uvajamo v treninge taekwon-doja, vadeči se seznanijo z osnovnimi tehnikami in etičnimi načeli borilne veščine.

Program poleg redne vadbe vključuje tudi prijateljska tekmovanja in različne družabne aktivnosti. Na tekmovanjih na nivoju Slovenije začetniki doživljajo prve zmage in poraze in se naučijo soočiti z obojim. Tekom sezone so organizirani tudi izpiti za višje pasove, kjer tečajniki pokažejo svoje pridobljeno znanje.

 

Cilji začetnega tečaja so:

  • dvigniti nivo motoričnih sposobnosti na tak nivo, da lahko kasneje sledijo v nadaljevalnem programu
  • vplivati na socialni razvoj tečajnikov preko dela v skupini in dela s partnerjem
  • navdušiti tečajnike za taekwon-do in šport nasploh.

 

Program začetnega tečaja ni namenjen doseganju vrhunskih rezultatov, temveč učenju tehnik taekwon-doja, razvoju osnovnih in specialnih motoričnih sposobnosti ter na vzgoji. Vadeči, ki se kasneje želijo resneje ukvarjati s tekmovalnim športom se lahko vključijo v program Tekmovalni  taekwon-do.

 

Vadba poteka 3-krat tedensko po 90 minut v mali telovadnici OŠ Ketteja in Murna. Tečajniki, ki se želijo vključiti v program lahko pridejo na prvi trening poskusiti z vadbo, v program pa se lahko vključijo kadarkoli med letom. Na prvi trening naj s seboj prinesejo:

  • spodnji del trenirke in majico s kratkimi rokavi
  • pijačo (najbolje vodo ali izotonični napitek).

ZAČETNI TEČAJ