ŠKORPIJON

... z vami že 30 let...

TAEKWON-DO KLUB

Taekwon-do klub Škorpijon deluje na področju Ljubljane že 30 let in je najstarejši ITF klub Taekwon-do klub v Ljubljani, saj je bil uradno ustanovljen 31. julija 1992 v Ljubljani. Klub je v preteklosti deloval kot matica številnim skecijam. V klubu je namreč treniralo veliko sedanjih črnih pasov, uspešnih tekmovalcev in trenerjev, ki so v kasnejšem obdobju začutili željo po širjenju te plemenite borilne veščine in  tako odprli klube po Sloveniji, kot tudi v tujini. V klubuje tako izšolanih preko 70 črnih pasov, v telovadnici pa se je izmenjalo več sto članov.

 

Danes v klubu trenira veliko otrok, mladih in manj mladih športnikov, ki preko taekwon-doja svoj prosti čas preživljajo bolj kreativni in kakovostno kot nekateri njihovi sovrstniki. Skozi treninge taekwon-dojase udeleženci naučijo osnov same borilne veščin in  mentalnega treninga, ki so osnova za izgradnjo močnega občutka za pravico, moralo, skromnost in odločnost. Taekwon-do tako predstavlja način življenja, ki ga opredeljuje 5 načel: vljudnost, poštenost, vztrajnost, samokontrola in nepopustljivost.

 

V našem klubu vzgajamo izvrstne taekwon-doiste, ki nastopajo na tekmovanjih doma in v tujini. Klub se tako lahko ponaša z mnogimi tekmovalci, ki so v dosedanjih letih osvojili številne naslove Državnih prvakov, kot tudi odličja na mednarodnih prvenstvih. Poleg mladih tekmovalcev imamo tudi državne reprezentante, ki nastopajo v ITF Taekwon-do reprezentanci Slovenije ter tako zastopajo državo na največjih svetovnih tekmovanjih (Evropska in Svetovna prvenstva).

 

Klub ima dolgoletno tradicijo in kakovost, ter fizično in tehnično usposobljen trenerski kader. Treninge že od vsega začetka vodi glavni trener Ismet Ičanović, ki svoje dosedanje znanje in izkušnje prenaša na mlajše generacije učencev. Pri treningih sodelujejo tudi pomožni trenerji, ki so svoje znanje pridobili na Fakulteti za šport ali so opravili potrebne tečaje za vodenje treningov.

Cilji delovanja našega kluba so:

  • nuditi otrokom kvalitetne treninge taekwon-doja, prilagojene njihovi starosti in interesom,
  • gojiti začetni, nadaljevalni in tekmovalni taekwon-do za vse starostne kategorije,
  • vzgajati vrhunske športnike in
  • nuditi možnost rekreacije s programom taekown-do rekreacija.

 

Znanje, ki smo si ga v vseh teh letih pridobili, bomo z veseljem delili z vsemi novimi člani, ki jih veseli samoobrambna veščina Taekwon-do.

Vabimo Vas, da nas obiščete in si ogledate naš način treniranja. Lahko celo poskusite z uro in pol dolgim treningom. Sami boste ugotovili ali vam tovrstni šport odgovarja. Če bo vaša ugotovitev pritrdilna, Vas bomo z veseljem sprejeli v naš klub.

PREDSTAVITEV KLUBA