PERSPEKTIVNI IN VRHUNSKI ŠPORT

Taekwon-do klub Škorpijon je v svoji zgodovini vzgojil nekaj izjemnih taekwondoistov, ki so se udeležili Evropskih in Svetovnih prvenstev in se vpisali v slovensko zgodovino taekwon-doja. Tradicijo nadaljujemo tudi danes. Naši tekmovalci na državnih prvenstvih dosegajo najvišja mesta, najboljši med njimi pa so člani taekwon-do reprezentance Slovenije in se udeležujejo tekem

gallery/nina borbe

Treningi v programu perspektivnega in vrhunskega športa so usmerjeni k doseganju vrhunskih rezultatov in potekajo 5- do 6-krat tedensko (do 2- ali 3-krat dnevno), poleg redne vadbe pa se tekmovalci udeležujejo tudi tekmovanj doma in v tujini. Med počitnicami so zanje organizirani dodatni treningi, zanje pa so organizirani tudi letovanja. Poleg rednih treningov se tekmovalci v tem programu redno udeležujejo skupnih reprezentančnih priprav, prav tako pa odhajajo na največja svetovna tekmovanja po celem svetu.

 

Vrhunski trening zahteva od tekmovalcev velike napore in odrekanja, vendar pa nudi edinstvena doživetja in pomembne življenjske izkušnje, ki zaznamujejo tekmovalca za celo življenje.

na evropski in svetovni ravni. Za uvrstitev v reprezentanco pa je potreben vrhunski trening, ki terja od tekmovalca popolno predanost športu in izjemno motiviranost ter samodisciplino.