TAEKWON-DO REKREACIJA

Vadba  taekwon-doja je zabavna in zanimiva, kjer lahko občutimo svoj napredek, z vsakim novim treningom se tudi naučimo vedno nekaj novega. Poleg tega se na treningih ponuja odlična priložnost za širjenje socialne mreže.

Taekwon-do rekreacija je program v katerega se lahko vključijo vadeči, ki se ne želijo ukvarjati s tekmovalnim športom. Vadba je namenjena izključno rekreaciji.

 

Tečajniki, ki se želijo vključiti v program lahko pridejo na prvi trening poskusiti z vadbo, v program pa se lahko vključijo kadarkoli med letom. Na prvi trening naj s seboj prinesejo:

  • Spodnji del trenirke in majico s kratkimi rokavi
  • Pijačo (najbolje vodo ali izotonični napitek)

Program rekreacije je prilagojen sposobnostim in zakonitostim starostne skupine. Primerna je tudi za vse tiste, ki se še nikoli niso ukvarjali s takšnim športom, prav tako pa tudi tistim, ki so zaključili s kakšno športno aktivnostjo in si želijo še nov, dodatni izziv v življenju. Vadba taekwon-doja je odlično sredstvo proti odpravi in s spopadanjem s stresom. Ne nazadnje je primeren za vse tiste, ki opravljajo fizično, intelektualno, odgovorno delo, skratka za vse.

 

Trening je vedno sestavljen iz vaj za ogrevanje telesa, vaj za raztegovanje telesa, vadbe različnih taekwon-do tehnik ter kondicijskih tehnik. Pod vadbo tehnik se razume vadba osnovnih taekwon-do blokad, udarcev, borilnih tehnik, form in samoobrambe.