ZAČETNI TEČAJ

Program začetnega tečaja je namenjen starejšim od 10 let, primeren pa je tako za fante kot tudi za dekleta. V tem programu začetnike postopoma uvajamo v treninge taekwon-doja, tečajniki se seznanijo z osnovnimi tehnikami in etičnimi načeli prej omenjene borilne veščine.

Cilji začetnega tečaja so:

  • dvigniti nivo motoričnih sposobnosti na tak nivo, da lahko kasneje sledijo v nadaljevalnem programu,
  • vplivati na socialni razvoj tečajnikov preko dela v skupini in dela s partnerjem,
  • navdušiti tečajnike za borilno veščino taekwon-do in šport nasploh.

Program začetnega tečaja ni namenjen doseganju vrhunskih rezultatov, temveč učenju osnovnih tehnik taekwon-doja, razvoju osnovnih in specialnih motoričnih sposobnosti ter na vzgoji. Vadeči, ki se želijo resneje ukvarjati s tekmovalnim športom se vključijo v program tekmovalni taekwon-do.

 

Tečajniki, ki se želijo vključiti v program lahko pridejo na prvi trening poskusiti z vadbo, v program pa se lahko vključijo kadarkoli med letom. Na prvi trening naj s seboj prinesejo:

  • spodnji del trenirke in majico s kratkimi rokavi
  • pijačo (najbolje vodo ali izotonični napitek; gaziranih pijač na treningih ne dovolimo).

 

Program poleg redne vadbe vključuje tudi prijateljska tekmovanja in različne družabne aktivnosti. Tekom sezone so organizirani tudi izpiti za višje pasove, kjer tečajniki pokažejo svoje pridobljeno znanje. Ob koncu šolskega leta organiziramo tudi enotedenske letne priprave (letovanje) ob morju.